20 Kasım 2013 Çarşamba

Başbakana Rağmen Dilediğimiz ve Düşlediğimiz Gibi Yaşayacağız!

17 Kasım 2013 Basın Bülteni

Başbakan, kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, dedi. Erkekler kadınlara şiddet uygulamaya, kadınları öldürmeye devam etti.

Kadın mıdır kız mıdır bilmiyoruz, dedi. Mahkemeler rıza var deyip tecavüzü görmedi. Kadınları hiç görmedi.
Kürtaj cinayettir, dedi. Hastaneler kadınları kapıdan geri gönderdi.

Eşcinsel çift ahlaka terstir dedi, homofobi ve transfobiyi besledi, nefret cinayetlerinin önünü açtı.

Bugün ise kızlı erkekli yaşanmasına müsaade etmeyiz, diyor. Erkekler “namus” bekçiliğine soyunuyor, olan yine kadınlara oluyor.

Tayyip Erdoğan’ın her sözü biz kadınların hayatlarını tehdit ediyor. İstediğimiz yaşamları kurmamıza, özgürleşmemize ve güçlenmemize engel oluyor.

Nerede, nasıl ve kiminle yaşadığımız Erdoğan başta olmak üzere kimseyi ilgilendirmiyor. Evlilik ve çocuk teşvikleriyle dayatmaya çalıştığı yaşam biçimlerine direniyoruz. Bize ne giyineceğimizi, kiminle sevişeceğimizi, kaç çocuk doğuracağımızı, nasıl yaşayacağımızı söyleyen başbakana ve bu sözlerin savunuculuğunu yaparak bizi denetlemeye çalışan kadın düşmanlarına ve homofobiklere sesleniyoruz: Boşuna heveslenmeyin, biz kadınlar erkek egemenliğine boyun eğmediğimiz gibi sizlerin kadın düşmanlığınızı ifşa etmeye devam edeceğiz. Heteroseksüel aile kurumunuza sıkışıp kalmayacağız.

Kadın düşmanlığını “meşru” görmeyen, "ahlak" ve “namus” anlayışı kadın üzerinden belirlenmeyen, Erdoğan’ın kızlı erkekli yaşatmayız açıklaması ile “hassasiyetleri” zedelenen kadınlar olarak Başbakan’dan şikayetçiyiz.

Kadın – erkek arasındaki eşitsizliği derinleştirdiği, erkek egemenliğini güçlendirdiği ve kadınların, eşcinsel ve trans bireylerin yaşamlarını tehdit altında hissetmesine neden olduğu için Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

3 yorum:

  1. Merhabalar moda sitemiz sizlere daha iyi hizmetler sunmak amacıyla artık yayında kadınlar için moda artık yeni trendlerle bizde astroloji deyince ilk aklınıza gelen biz olalım 2015 yılında sizlere yepyeni bir heyecan katmaya geliyoruz.

    YanıtlaSil


  2. Streaming is great but sometimes you want to watch that movie during the camping trip in the middle of nowhere or on the plane when the internet is much slower than at home. The solution is to download the movie onto your device so you can watch it (aka "stream it locally") later on, when the internet isn't so great.

    83 movie download
    atrangi re unique love story
    tadap movie
    sooryavanshi movie
    shiddat movie

    It's easy to search for "free movies" to download but pretty much everything you find will be illegal. Fortunately, there are plenty of completely legal free movie download sources out there. Some of them offer movies in the public domain but most are actually not-so-well-known, free features of the streaming plans you may already subscribe to!

    We scoured the internet and found all the best free movie download sources, filtered through them to remove any of the shady ones (you're welcome, trust us), and wrote about them below. Enjoy!

    YanıtlaSil